web-bg.eu  |  Уеб каталог  |  Уеб зона  |  Уеб линкове

Как Google подрежда резултатите от местните търсения?

  1. webcatalog
  2. 27.11.2013 20:32

Как Google подрежда резултатите от местните търсения?

Специалистите в оптимизацията на сайтове често са заети с проверка на рейтингите на вашия сайт. Има един много интересен въпрос, който стана популярен в последните години. Много интересно е да се разбере как търсачките отделят местното от органичното търсене. Това поражда и много други въпроси, като: „Кое търсене ще даде по-добри резултати за вашия бизнес?”, „Колко време ще отнеме да се изкачите на челна позиция?” и др.

Началните параметри

Как да разберем кога двата вида резултати се смесват? Вероятно сте запознати със стартовите URL параметри на Google. Дори да не въвеждате URL адреса ръчно, вие го използвате през цялото време. Това е нещото, което разделя страниците с резултати на търсачката. Google смята, че стартовият URL е нулевата позиция. Така че традиционното търсене на практика показва 11 резултата на първата страница. Какво се случва, обаче, ако промените стартовия параметър на число, което не се дели на 10? Оказва се, че търсачката работи много добре и в тази ситуация. Представя се олекотен вариант на първата страница с резултати без местните търсения.

Обратно броене

Оказва се, че можете ефективно да използвате тази техника за определяне на органични резултати. Така резултатите от местното търсене няма да излизат в класирането. При такова положение обикновено първите четири резултата са от местното търсене. Но четвъртият резултат е всъщност девети в органичното търсене. Подобно на старите резултати, местните издърпват всеки органичен резултат, който излезе по-напред. Затова следва да се направи заключението, че деветият резултат в тази ситуация е с по-добър ранг от резултати номер седем и осем.

Намиране на скрити възможности

След всички тези сложни технически обяснения, които е много трудно да си представите, е добре да знаете, че и от тях си има полза. Това не е самоцелно академично упражнение на специалисти по оптимизация на сайтове. Тези хипотези могат да са ви много полезни при изграждането на стратегия в изкачването на вашия сайт към челните позиции на търсачките. Разбирането за това как се смесват органичното и местното търсене показва няколко неща.
Google обикновено попълва страницата си с класиране с резултати, често четири от тях са от местни. Това показва, че сайтове, които може да са слаби в органичното търсене, могат да се изкачат в местното.
Освен това съществува реалната възможност за някои органични резултати с нисък ранг да бъдат насърчени чрез факторите от местното търсене. Например, резултат номер десет може да се изкачи до позиция седем или осем чрез PPC реклама на местните фактори.

На практика това са два различни алгоритъма, които се припокриват. Локалното търсене не е самостоятелен, а динамичен процес. Това е и причината, поради която резултатите се смесват, а това потенциално открива нови възможности за оптимизация. Това ще се проявява все повече и повече във вертикалната оптимизация. Например, Knowledge Graph, там функциите ще започнат в органичните резултати, а те ще се променят със специален подалгоритъм.


Отговори

Трябва да влезете в профила си за коментар.