web-bg.eu  |  Уеб каталог  |  Уеб зона  |  Уеб линкове

πραγματικότητα έλεγχο πραγματικότητα ντετεκτιβ τιμες - Υγεία - Η σκολίωση χτυπά και τους ηλικιωμένους

πραγματικότητα έλεγχο πραγματικότητα ντετεκτιβ τιμες – Υγεία – Η σκολίωση χτυπά και τους ηλικιωμένους


  1. Описание

Подробно описание


ντετεκτιβ τιμες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Υγεία – Η σκολίωση χτυπά και τους ηλικιωμένους ντετεκτιβ τιμες Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη σκολίωση; Μάλλον η σπονδυλική στήλη και σίγουρα κάποιο παιδί ή έφηβος που χρειάζεται εγχείρηση ή ειδικό κηδεμόνα για να τη διορθώσει. Στην πραγματικότητα όμως, η σκολίωση είναι πολύ πιο συχνή στους ηλικιωμένους απ’ ό,τι στους εφήβους.

Σε πρόσφατη μελέτη ορθοπεδικών του Ιατρικού Κέντρου Maimonides στο Μπρούκλιν, το 68% των ηλικιωμένων που συμμετείχαν είχαν παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης συμβατές με τον ορισμό της σκολίωσης: κάμψη της σπονδυλικής στήλης αποκλίνουσα από την κατακόρυφο κατά περισσότερο από 10 μοίρες.

Σε προγενέστερες μελέτες η συχνότητα της σκολίωσης στους ηλικιωμένους είχε υπολογιστεί στο 32%, ίσως διότι συμμετείχαν νεότεροι εθελοντές απ’ ό,τι στη μελέτη του Μπρούκλιν, στην οποία ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 70½ χρόνια.

Όποιο και αν είναι το αληθινό ποσοστό της σκολίωσης στην τρίτη ηλικία, γεγονός παραμένει ότι είναι ντετεκτιβ τιμες υψηλό και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη γήρανση του πληθυσμού.

Η συνηθέστερη αιτία των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης κατά τη μέση ηλικία ή αργότερα είναι η εκφύλιση των χόνδρινων δίσκων που παρεμβάλλονται μεταξύ των σπονδύλων – και, μερικές φορές, των ίδιων των σπονδύλων.

Σε αντίθεση με τη σκολίωση των ανηλίκων που προσβάλλει περισσότερα κορίτσια παρά αγόρια, η σκολίωση των ενηλίκων προσβάλλει άνδρες και γυναίκες σε σχεδόν ίδια ποσοστά.

Μερικοί από τους πάσχοντες είχαν σκολίωση ως παιδιά, η οποία σταθεροποιήθηκε για πολλές δεκαετίες και εξελίχθηκε ραγδαία όταν το πέρασμα του χρόνου άφησε τα σημάδια του στη σπονδυλική τους στήλη. Η πλειονότητα των ασθενών όμως είχαν στα νιάτα τους φυσιολογική σπονδυλική στήλη.

Η παραμόρφωση του σώματος (ο ένας γοφός, λ.χ., είναι πιο ψηλά από τον άλλο) είναι η λιγότερο σοβαρή συνέπεια της σκολίωσης. Πολύ σοβαρότερες είναι ο εξουθενωτικός πόνος στους γλουτούς, τη μέση ή τα πόδια και η νευροπάθεια, δηλαδή η διαταραχή στην αίσθηση και στη λειτουργικότητα όταν ένα νεύρο της σπονδυλικής στήλης συμπιέζεται ανάμεσα στους σπονδύλους. Η νευροπάθεια πρέπει να θεραπεύεται δίχως καθυστέρηση, για να αποτραπεί η καταστροφή του νεύρου και η μόνιμη απώλεια της λειτουργικότητάς του.

Αν και δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι για να αποτραπεί η σκολίωση των ενηλίκων, ορισμένες διαταραχές που μπορούν να αποτραπούν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισής της.

Η μία είναι τα περιττά κιλά και η άλλη το κάπνισμα. Παράγοντες κινδύνου είναι επίσης η καθιστική ζωή που οδηγεί σε αδυναμία των μυών του κορμού, η οστεοαρθρίτιδα και η οστεοπόρωση που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των σπονδύλων.

Οσοι χειρουργούνται στην σπονδυλική στήλη για να αφαιρεθούν ιστοί που πιέζουν τα νεύρα της επίσης διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο – το ίδιο και όσοι υφίστανται τραυματισμούς που παραμορφώνουν τους σπονδύλους τους.

Οι ενήλικοι με σκολίωση συνήθως δεν απευθύνονται σε γιατρό εάν δεν εκδηλώσουν συμπτώματα όπως πόνο στη μέση, δυσκαμψία και μούδιασμα, συχνές κράμπες ή αιχμηρούς πόνους στα πόδια. Εως τότε όμως, είθισται να περπατούν σκύβοντας προς τα εμπρός – και αυτό μπορεί να καταπονήσει τους μυς στη μέση και στα πόδια, προκαλώντας αναίτια κούραση και δυσκολίες στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών της κοιλιάς, της μέσης και της πυέλου μπορούν να στηρίξουν τη σπονδυλική στήλη και να ελαττώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης σκολίωσης. Υπό την καθ οδήγηση ενός ειδικού, εξάλλου, μπορεί επίσης να περιορίσουν τα συμπτώματά της.

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για πρόληψη και θεραπεία είναι το κολύμπι – όχι μόνο το πρόσθιο και το ελεύθερο, αλλά και το ύπτιο, που δυναμώνει όλους τους προαναφερθέντες μυς.

Οι περισσότεροι πάσχοντες μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την σκολίωσή τους με γυμναστική και παυσίπονα φάρμακα. Η τοποθέτηση κηδεμόνα σπανίως συνιστάται σε ενηλίκους, διότι μπορεί να εξασθενήσει ακόμα περισσότερο τους μυς του κορμού.

Η χειρουργική θεραπεία συνήθως εφαρμόζεται μόνον όταν τα συμπτώματα του ασθενούς είναι τόσο σοβαρά ώστε διαταράσσουν την ποιότητα της ζωής του και δεν υποχωρούν με μη επεμβατικές μεθόδους, σύμφωνα με την Εταιρεία Ερευνας της Σκολίωσης (SRS) των ΗΠΑ.

Στους μεγάλους ανθρώπους, όμως, οι εγχειρήσεις στη σπονδυλική στήλη έχουν υψηλότερα ποσοστά επιπλοκών και η ανάρρωση είναι πιο αργή απ’ ό,τι στους εφήβους. Ωστόσο, γίνεται πρόοδος στην επινόηση λιγότερο επεμβατικών μεθόδων, όπως η χρήση βιολογικών ουσιών για τη διέγερση της ανάπτυξης των οστών στους εκφυλισμένους σπονδύλους.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

ντετεκτιβ τιμες ντετεκτιβ τιμες Πάνος Καμμένος: ντετεκτιβ τιμες «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν ντετεκτιβ τιμες από ντετεκτιβ τιμες τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως ντετεκτιβ τιμες στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ντετεκτιβ τιμες «Ξήλωσαν» αυθαίρετες κατασκευές από μαγαζί στο Κολωνάκι

Σε επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας…

Αυθαίρετες κατασκευές από επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας, απομάκρυνε το πρωί συνεργείο του δήμου Αθηναίων.

Τα μικτά κλιμάκια του δήμου Αθηναίων (δ/νσεις καθαριότητας, Κοινοχρήστων Χώρων, πολεοδομίας και Πρασίνου) πραγματοποιούν ελέγχους για πολεοδομικές ντετεκτιβ τιμες παραβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές σε επιχειρήσεις της Αθήνας.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν το καλοκαίρι από την πλατεία του Αγ. Θωμά στην περιοχή Γουδή και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί η πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, η πλατεία Αγ. Ανδρέα, η Λαμπρινή και η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

ντετεκτιβ τιμες

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=282929&catID=19
ντετεκτιβ τιμες…